18.11.2014 10:45

Klub Íčko loví Vorvaně

To HALA EURONICS pod zlínským zimním stadionem se popatnácté stala místem konání akce s patnáctiletou tradicí. Tak dlouho existuje i naše aktivní spolupráce.

Tedy jako každoročně v aktuální sestavě se mezi ostatní žáky zařadili i návštěvníci KLUB-ÍČKA.

Na Vorvani  jsme byli po patnácté, formát akce vznikl díky Václavu Upírovi Krejčímu, za obětavého spoluúčinkování -pořadatelství- Přemka Elšíka z agentury Dětem. Akce je bezesporu jedinečná, co do počtu účastněných škol i počtu každoročních repríz. Již dávno překročila hranice zlínského kraje a získává respekt, coby ukázka velmi dobré praxe, jak si vyzkoušet invalidní vozík.

Desítky základních škol z širokého okolí (i ze slovenské strany hranic) vyslaly své soutěžní týmy podporované školní diváckou výpravou ve fanouškovské výstroji. Všichni byli vyzbrojeni transparenty a pokřiky, což dodávalo soutěžnímu klání úžasnou atmosféru. Diváci i soutěžící od předsedy poroty-Upíra věděli, že i tato aktivní podpora se počítá a může v konečném součtu pomoci soutěžícímu družstvu k lepšímu umístění. Samotné soutěžní klání bylo rozděleno na jednotlivé disciplíny, proložené upíří tombolou a kulturními vystoupeními jednotlivých škol.

 Pořadatelé po několik let do jinak nabitého scénáře zařazují osvětově integrační blok, spočívající v zapojení "Klubíčkářů". Ne přímo do klání jednotlivých škol, ale do samostatné prezentace nějakého aplikovaného sportu - zde nejčastěji boccia, letos doplněné praktickým úkolem. Základními úkony florbalisty na mechanickém vozíku - pohybem a střelbou do branky vsedě - to patřilo k nejobtížnějším letošním disciplínám vůbec.

Upíří dárková nadílka se nevyhnula ani naší výpravě  a tak i o vánočních svátcích vzpomeneme na letošního Vorvaně a Upíra.

Fotografie z akce ZDE.

 

 

 

 

 

—————

Zpět


Kontakt



KLUBÍČKO
ul. Miloše Knesla 4056
76001 Zlín


+420 773765204


Blog

25.06.2011 10:01

Klub Íčko po deseti letech

Jak vnímají naši existenci lidé okolo?

Celý článek

—————