29.05.2015 10:05

Exkurze v Městském divadle Zlín

Ve čtvrtek 28. května jsme s klienty SVČ Klub- Íčka navštívili Městské divadlo Zlín, kde jsme měli možnost nahlédnout do zákulisí divadla. Prohlédli jsme si jeviště, kde probíhala zkouška na pohádku Plaváček, nahlédli jsme do šaten herců a maskérny, do dílny, kde se kostýmy pro jednotlivé inscenace připravují a šijí, a také sklad kostýmů, tzv. dámský fundus, ve kterém se nacházejí kostýmy ze všech divadelních her, které byly ve zlínském divadle nastudovány. Zavítali jsme i do dílen, kde se vyrábí kulisy na jednotlivá představení. Na závěr jsme navštívili dílnu paní modistky, kde byla spousta klobouků a masek, které jsme si mohli vyzkoušet. Všichni jsme byli touto možností nadšeni.

Od naší paní průvodkyně jsme se dozvěděli mnohé další zajímavosti, které jsou potřebné pro odehrání divadelního představení, a jak to při takovém představení v zákulisí vypadá.  Samozřejmě nechyběl výklad o historii divadla.

Tato prohlídka zákulisí trvala bezmála dvě hodiny a celá exkurze byla úžasná a všem se moc líbila. Velké díky patří paní Marcele Pospíšilové, která nás provázela.

 

Fotky z exkurze naleznete ZDE.

—————

Zpět


Kontakt



KLUBÍČKO
ul. Miloše Knesla 4056
76001 Zlín


+420 773765204


Blog

25.06.2011 10:01

Klub Íčko po deseti letech

Jak vnímají naši existenci lidé okolo?

Celý článek

—————